Neljä vaihetta miten saat HTTPS (SSL) yhteyden WordPress-verkkosivuille


Nyt kannattaa päivittää verkkosivusi käyttämään salattua HTTPS-yhteyttä. Esimerkiksi Googlen Chrome-selain alkoi lokakuussa 2017 varoittamaan käyttäjää entistä näkyvämmin verkkosivuista, joilla on salaamaton HTTP-yhteys käytössä. Myös Google-hauissa verkkosivut jotka käyttävät HTTPS-yhteyttä rankataan korkeammalle kuin HTTP-yhteyttä käyttävät verkkosivut. Trendi on selvästi salattuja verkkoyhteyksiä kohti.

Mitä pitää ottaa huomioon kun haluat päivittää WordPress-verkkosivusi käyttämään HTTPS-yhteyttä?

Vaihe 1.

Tilaa HTTPS-sertifikaatti webhotelliltasi (kustantaa n. 50€ per vuosi).

Vaihe 2.

Kun webhotellisi on asentanut HTTPS-sertifikaatin, kirjaudu sisään verkkosivuillesi. WordPressin admin-valikon Asetukset → Yleinen sivulta löytyy “WordPressin osoite” sekä “Sivuston osoite” -kentät, muuta kumpaankin kenttään osoite alkamaan “http”“https”. Eli lisäät “s”:n kumpaankin URL-osoitteeseen. Tallenna muutokset. WordPressin pitäisi automaattisesti kirjata sinut ulos admin-puolelta.

Vaihe 3.

Vieraile verkkosivuillasi, esim. Chrome selaimessa näet vihreän lukko-kuvakkeen selaimen osoiterivin vasemmassa reunassa, jos HTTPS-yhteys on onnistuneesti päällä. Jos lukko-kuvake on harmaana, jotain verkkosivun sisältöä ladataan edelleen “http”-alkuisista osoitteista. Tällä työkalulla näet miksei lukko-kuvake ole vihreä.

Vaihe 4.

Käy läpi kaikki linkit jotka kohdan 3. työkalu raportoi ja muuta linkit “http”“https”. Tämän jälkeen voit testata uudelleen verkkosivujasi. Jos lukko-kuvake on edelleenkin harmaa, toista vaihe 3.

Tai me voimme tehdä muutokset

Konfiguroimme HTTPS-yhteyden verkkosivuillesi puolestasi, veloitamme työstä 40 € (alv 0%). Ota yhteyttä!

Hannu Heljala

Hannu Heljala

Hannu on intohimoinen koodari, joka ei pelkää haasteita. Olethan yhteydessä jos tarvitset apua verkkosivujesi kanssa, mietitään yhdessä paras ratkaisu juuri sinulle.

hannu@muuks.fi
050 582 3955

Etsitkö tekijää verkkosivuillesi?

Soita Hannulle numeroon 050 582 3955 ja keskustellaan lisää tarpeistasi.