Hyppää sisältöön

Ota käyttöön HTTPS (SSL) salattu yhteys WordPress-verkkosivuilla


Nyt kannattaa päivittää verkkosivuillesi salattu HTTPS-yhteys. Esimerkiksi Googlen Chrome-selain alkoi heinäkuussa 2018 varoittamaan käyttäjää entistä näkyvämmin verkkosivuista, joilla on salaamaton HTTP-yhteys käytössä. Nyt kaikilla verkkosivuilla joilla ei ole käytössä salattua HTTPS-yhteyttä näytetään ”Ei turvallinen” teksti selaimen osoitepalkissa. Myös Google-hauissa verkkosivut jotka käyttävät salattua HTTPS-yhteyttä rankataan korkeammalle kuin salaamatonta HTTP-yhteyttä käyttävät verkkosivut. Koko Internet on selvästi siirtymässä kohti salattuja yhteyksiä.

Mitä pitää ottaa huomioon kun haluat päivittää WordPress-verkkosivusi käyttämään HTTPS-yhteyttä?

Jos et halua koskea WordPressin asetuksiin itse

Konfiguroimme HTTPS-yhteyden verkkosivuillesi puolestasi, veloitamme työstä 40 € (alv 0%). Ota yhteyttä!

Tee se itse -ohjeet

Vaihe 1.

Tilaa HTTPS-sertifikaatti webhotelliltasi verkkosivuillesi. (HTTPS-sertifikaatti kuuluu nykyään osaksi webhotelli paketteja ilman lisäkuluja tai voi kustantaa esimerkiksi n. 50 € per vuosi.)

Vaihe 2.

Kun webhotellisi on asentanut HTTPS-sertifikaatin, kirjaudu sisään verkkosivuillesi. WordPressin admin-valikon Asetukset → Yleinen sivulta löytyy ”WordPressin osoite” sekä ”Sivuston osoite” -kentät, muuta kumpaankin kenttään osoite alkamaan ”http””https”. Eli lisäät ”s”:n kumpaankin URL-osoitteeseen. Tallenna muutokset. WordPressin pitäisi automaattisesti kirjata sinut ulos admin-puolelta.

Vaihe 3.

Vieraile verkkosivuillasi, esim. Chrome selaimessa näet vihreän lukko-kuvakkeen selaimen osoiterivin vasemmassa reunassa, jos HTTPS-yhteys on onnistuneesti päällä. Jos lukko-kuvake on harmaana, jotain verkkosivun sisältöä ladataan edelleen ”http”-alkuisista osoitteista. Tällä työkalulla näet miksei lukko-kuvake ole vihreä.

Vaihe 4.

Käy läpi kaikki linkit jotka kohdan 3. työkalu raportoi ja muuta linkit ”http””https”. Tämän jälkeen voit testata uudelleen verkkosivujasi. Jos lukko-kuvake on edelleenkin harmaa, toista vaihe 3.

Hannu Heljala

Hannu Heljala

Hannu on intohimoinen koodari, joka ei pelkää haasteita. Olethan yhteydessä jos tarvitset apua verkkosivujesi kanssa, mietitään yhdessä paras ratkaisu juuri sinulle.

hannu@muuks.fi
050 582 3955

Lue lisää verkkosivuista

Hannu Heljala

Varaa ilmainen konsultointi

Voit varata ajan kalenteristani ja käydään yhdessä läpi miten me voisimme auttaa teidän organisaatiota.

Varaa aika

Tarvitsetko apua HTTPS-asetusten kanssa?